Terapija smijehom otklanja brige

Ovu neobičnu vježbu, koju su nekoć mnogi ismijavali, osmislio je indijski liječnik Madan Kataria sredinom devedesetih, a danas ima tisuće pobornika diljem svijeta. Ta neobična metoda temelji se na teoriji da smijeh može donijeti duhovne i zdravstvene pogodnosti, a putnici mogu pokušati zamijeniti sve brige smijehom u jednom od mnogih ‘klubova za smijeh’ diljem Mumbaija, na zapadnoj obali Indije.

Klub za smijeh Chowpatty Beach okuplja polaznike svakog jutra u sedam sati na istočnom kraju plaže Chowpatty u južnom Mumbaiju. Sudionici mogu promatrati izlazak sunca nad oceanom te pritom isprobati različite tehnike, kao što su smijeh s izdisajem i smijeh ‘shabash’, prilikom čega se sudionici tapšaju kako bi potaknuli pozitivne emocije.

Nakon jutarnje doze smijeha, putnici mogu rezervirati privatni tečaj jedrenja na dasci za još više uzbuđenja te zabavan dan na vodi. Na kopnu ih čeka živahna metropola Mumbai, izvrsno odredište koje će putnike obaviti bojama i energijom drevnih hramova, hipsterskih lokala i živahnih tržnica.

Izvrsni hotel Taj Lands End nalazi se na kratkoj udaljenosti automobilom od plaže Chowpatty, a sadrži u potpunosti opremljen salon posvećen zdravlju te spa centar. Gosti se mogu kupati u predivnom bazenu, opuštati se u saunama ili uživati u masažama i ajurvedskim tretmanima u spa centru Jiva. Nakon što obnove tijelo i um, posjetitelji mogu utažiti glad tradicionalnom indijskom kuhinjom uz gozbu ukusnih mahunarki te masalu s jastogom, što se priprema s lokalnim i organskim proizvodima.