HOROSKOP ZA PETAK, 5. SVIBNJA Pomrčina Mjeseca u Škorpionu

U 19.33 imamo prstenastu pomrčinu Mjeseca na 14. stupnju Škorpiona. Ova Mjesečeva faza događa se na 14 stupnjeva i 58 minuta Škorpiona, što značajno utječe na ljude rođene s osobnim planetima i točkama na približno 10. do 20. stupnjeva fiksnih znakova (Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak).

Ne samo da ova pomrčina zaokružuje tekuću sezonu, već je to i posljednja pomrčina Škorpiona koju ćemo vidjeti u otprilike narednih deset godina.

U bilo kojem obliku iscjeljivanja, bilo da se radi o fizičkom, emocionalnom ili duhovnom, stvari se uglavnom pogoršaju prije nego što postanu bolje. To je zato što vrlo malo stvari raste u mraku. Ovaj tjedan može nam donijeti bolno, ali nužno otkriće jer puni Mjesec u Škorpionu iskopava stare emocije ili bol iz prošlosti. Ovo nije namjera da se osjećate žalosno, ali svaka rana zacjeljuje tek nakon što se očisti iznutra prema van.

Vezana za Južni čvor i kojom vlada Mars u Raku, ova pomrčina se može činiti kao neka vrsta nebeske operacije gdje tek kada uzmete skalpel, shvatit ćete koliko su stvari duboko ušle. To je još jedno posljednje čišćenje prije nego što se počnete osjećati bolje. Bilo da se radi o temi iz vašeg osobnog života ili upravo sada gledate svijet i postavljate pitanja za koja ste mislili da ih nikada nećete postaviti, zapamtite, uvijek je najmračnije prije zore.

Uskladite se sa svojim osjećajima i pogledajte kuće koje drže Bika i Škorpiona u vašoj natalnoj karti. Ovo je mjesto gdje se posljednjih nekoliko godina događaju pomrčine. Razmotrite polaritet ovih kuća i rast koji ste doživjeli u ovim područjima svog života.

Ova pomrčina Mjeseca donosi kulminaciju onoga što je započelo pomrčinom Sunca u Ovnu 20. travnja 2023. i mladim Mjesecom u Škorpionu 23. studenog 2022. Pažljivo razmislite o tome što povezuje ova dva razdoblja s kućama uključenim u vašu natalnu kartu. Današnja pomrčina nudi vam mogućnost razlučivanja onoga što je stvarno od iluzije, osobito strašnih iluzija. Vratite svoju pozornost na svoje iskustvo pomrčine Sunca mladog Mjeseca 20. travnja i prihvatite rizik koji uključuje zalaženje u dubinu radi dubokog razumijevanja stvari koje su inače skrivene od pogleda.

Pošto se ova pomrčina Mjeseca uveliko suprotstavlja Uranu u Biku ukazuje na materijalnu štetu i materijalne gubitke, iz bilo kojeg razloga. Uran može biti uznemirujući i ometajući, stvarajući iznenadne događaje, ali područje stupnja koincidira s prosvjedima, manifestacijama kao i nasiljem.

Ovo je turbulentna pomrčina Mjeseca, koja posebno utječe na egzistencijalne potrebe i udobnost tako da će imetak, materijalna dobra biti dio problema.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Posjetite moju web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com