Mars je u Djevici, ne budite previše kritični

Do kraja kolovoza Mars se nalazi u zemljanom znaku Djevici. Osobe koje natalno imaju Mars u Djevici općenito su usredotočene na detalje, smatramo ih praktičnima i sklonima analiziranju. Osobe s ovom pozicijom Marsa često su vrlo marljive, dobro organizirane i pedantne. Imaju tendenciju biti kritične prema sebi i drugima, a također mogu biti i perfekcionisti. Energija Marsa u Djevici usmjerena je prema ostvarenju ciljeva kroz sustavno djelovanje i rad.

Tijekom ovog razdoblja osjetit ćete utjecaj Marsa u Djevici ovisno o tome kroz koju kuću vašeg natalnog horoskopa prolazi, premda na to djeluju i drugi faktori u natalnoj karti, kao što su aspekti s drugim planetima ili pozicija drugih planeta.

Prolazak Marsa kroz natalne kuće horoskopa može imati značajan utjecaj na različite aspekte života i osobnost pojedinca.

Prolazak Marsa kroz prvu kuću naglašava vašu osobnost i samopouzdanje. Može vam donijeti veću energiju, hrabrost i odlučnost u postizanju vaših ciljeva. Ovo je vrijeme kada biste trebali preuzeti inicijativu i pokrenuti akciju kako biste ostvarili svoje ambicije.

Mars prolazi kroz drugu kuću koja se odnosi na materijalne resurse, vrijednosti i financije. Ovaj tranzit može potaknuti vašu želju za većim materijalnim uspjehom i može vam donijeti prilike za povećanje prihoda. Također može biti vrijeme za postavljanje ciljeva vezanih uz financijsku sigurnost.

Kroz treću kuću, Mars donosi komunikaciju, mentalnu energiju i odlučnost. Možete osjetiti veću potrebu za izražavanjem svojih ideja i mišljenja, kao i za uspostavljanjem novih veza i kontakata. Ovo je povoljno vrijeme za učenje, pisanje i putovanja.

Mars prolazi kroz četvrtu kuću koja se odnosi na dom, obitelj i emocionalnu sigurnost. Ovaj tranzit može donijeti veću aktivnost u vašem domu i obitelji, kao i povećanu motivaciju za poboljšanje tih područja vašeg života. Možda ćete se usredotočiti na preuređenje doma.

Prolazak Marsa kroz petu kuću naglašava kreativnost, romantiku i zabavu. Ovo je vrijeme kada možete osjetiti snažnu potrebu za izražavanjem svoje individualnosti i kreativnih talenata. Možete biti motivirani upustiti se u nove ljubavne veze ili da započeti nove hobije i projekte.

Mars u šestoj kući fokusira se na rad, zdravlje i uslugu drugima. Ovaj tranzit može donijeti veću energiju i motivaciju za poboljšanje radnih navika, uspostavljanje zdravih rutina i obavljanje zadatka. Možda ćete biti skloni preuzimanju veće odgovornosti na poslu ili pružanju pomoći drugima.

Kroz sedmu kuću, Mars se fokusira na odnose i partnerstva. Može donijeti povećanu energiju i strast u vaše odnose. Ako ste samci, možete privući snažne i energične partnere. Ako ste u vezi, ovo je vrijeme kada možete pojačati suradnju i zajedničke aktivnosti s partnerom.

Mars prolazi kroz osmu kuću koja se odnosi na transformaciju, intimnost i financijske resurse drugih. Ovaj tranzit može donijeti snažne promjene u vašem životu, posebno na emocionalnoj razini. Također može biti povezan s financijskim prilivima kroz nasljedstva, zajmove ili partnerstva.

Kroz devetu kuću, Mars potiče vaše duhovne, intelektualne i putničke aspiracije. Može vas potaknuti da istražujete nove ideje i filozofije te da proširite svoje horizonte putovanjima ili obrazovanjem. Ovo je vrijeme kada biste trebali slijediti svoje strasti i tražiti dublje razumijevanje svijeta oko sebe.

Prolazak Marsa kroz desetu kuću naglašava vašu karijeru i društveni status. Može vam donijeti veću motivaciju i ambiciju za postizanje profesionalnog uspjeha. Ovo je povoljno vrijeme za pokretanje novih projekata, preuzimanje vodstva i postizanje ciljeva koji su povezani s vašom karijerom.

Mars u jedanaestoj kući naglašava vaše društvene krugove, prijateljstva i ciljeve. Može vas potaknuti da se aktivno uključite u grupne aktivnosti, udruženja ili organizacije. Također može donijeti snažnu želju za ostvarenjem vaših dugoročnih ciljeva i ostvarivanjem kontakata koji će vam pomoći u postizanju tih ciljeva.

Kroz dvanaestu kuću, Mars potiče introspekciju, duhovnost i oslobađanje od starih ograničenja. Ovaj tranzit može donijeti priliku za rad na sebi, suočavanje s unutarnjim strahovima i iscjeljivanje prošlih rana. Važno je osigurati da vaša energija bude konstruktivno usmjerena kako biste izbjegli osjećaj frustracije ili izolacije.

Važno je napomenuti da će individualni doživljaj i utjecaj prolaska Marsa kroz kuće horoskopa ovisiti o ostalim aspektima.