Subotom s Jasonom Stathamom

Svake subote tijekom kolovoza od 21 sat na programu TV1000 uronite u svijet Jasona Stathama prepun uzbudljive akcije.

Pripremite se na navalu adrenalina koja ostavlja bez daha uz film ‘Ubrzanje’ koji je osvojio nagradu za najbolju specijalnu akrobaciju 2007. te apsolutni klasik ‘Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške’.

Ubrzanje (2006)

Crank, 2006., akcija, kriminalistički

Cheva Cheliosa (Jason Stratham) iz sna budi neočekivan poziv. Mamuran je, ne može se ni pomaknuti, a srce gotovo da mu i ne lupa. S druge strane žice čuje glas nitkova Rickyja Verone (Jose Pablo Cantillo), koji mu otkriva da ga je u snu otrovao i da ima samo jedan sat života. Ispostavlja se da je Chev plaćeni ubojica, slobodnjak, najveće mafijaške organizacije na Zapadnoj obali. Uhodani se posao noć prije zakomplicirao, jer je Chev pustio metu da pobjegne s namjerom da prestane biti plaćeni ubojica i da započne novi život sa svojom djevojkom Eve. Sad se Chev mora kretati da bi ostao živ: jedini je način da spriječi djelovanje otrova koji će mu zaustaviti srce taj da mu razina adrenalina stalno bude visoka. Dok sat otkucava, Chelios privlači pozornost na ulicama Los Angelesa, sukobljavajući se sa svima koji mu stanu na put. Mora spasiti Eve iz opasnosti, ostati nekoliko koraka ispred svojih neprijatelja i naći protuotrov koji će mu spasiti život.

Režija: Mark Neveldine, Brian Taylor. Scenarij: Mark Neveldine, Brian Taylor. Uloge: Jason Statham, Amy Smart, Jose Pablo Cantillo, Efren Ramirez.

Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Tom (Jason Flemyng), Soap (Dexter Fletcher), Eddy (Nick Moran) i Bacon (Jason Statham) – četvorica su najboljih prijatelja iz engleske radničke klase koji do novca dolaze na ne baš čist način. Moraju pronaći način kako vratiti dug ozloglašenom mafijašu Hatchetu Harryju (P. H. Moriarty).

Režija: Guy Ritchie. Scenarij: Guy Ritchie. Uloge: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham.

Jeste li znali da je Statham radio kao ulični prodavač baš poput lika koji tumači u filmu?

Zanimljivo, ‘Gad’ i ‘Jedan jedini’ jedina su dva filma u kojima su Jet Li i Statham surađivali, i u oba se filma likovi koje tumače sukobljavaju.

Gad

War, 2007, SAD, akcijski igrani film

Nakon što njegovog partnera Toma Lonea i obitelj ubije navodno zloglasni i nedostižni ubojica Rogue, agent FBI-ja John Crawford postaje opsjednut osvetom dok se njegov svijet počinje gubiti u vrtlogu krivnje i izdaje. Rogue se naposljetku ponovno pojavljuje kako bi poravnao vlastite račune, započinjući krvavi zločinački rat između rivala azijske mafije Changa iz Triade i Yakuza bosa Shira. Kad se Jack i Rogue konačno suoče licem u lice, bit će otkrivena konačna istina o njihovoj prošlosti.

Redatelj: Philip G. Atwell

Glumci: Jet Li, Jason Statham, Nadine Velazquez, John Lone, Devon Aoki, Luis Guzmán

Jedan jedini

The One, 2001.

U ovom žestokom akcijskom filmu postoji 125 paralelnih svjetova, a onaj tko ubije sve dvojnike, postat će svemoćan. Zli Jet odlučio je postati gospodar svemira, a ostvarenje planova može poremetiti samo zadnji preživjeli u nizu dvojnika – dobri Jet! Kada ubojica Yulaw (Jet Li) odluči poubijati sve svoje dvojnike kako bi stekao božansku snagu, policajci Funsch (Jason Statham) i Roedecker (Delroy Lindo) kreću u potjeru kako bi očuvali ravnotežu svjetova.
Posljednji preživjeli dvojnik je sretno oženjeni Gabriel Law (Jet Li), predani policajac koji ne zna ništa o paralelnim svjetovima i uživa u braku s lijepom T.K. (Carla Gugino).

Režija: James Wong. Scenarij: Glen Morgan, James Wong. Uloge: Jet Li, Carla Gugino, Delroy Lindo, Jason Statham, James Morrison.

Ovog mjeseca zadovoljite svoju potrebu za akcijom na kanalu TV1000 uz uzbudljivu kombinaciju borilačkih vještina i prljavi borbi, oružja i gangstera te odmetnutih agenata i osvete.