Jonathan prvi stigao u Diskont

Domaća scena u Hrvatskoj od sada je bogatija za glazbenu emisiju u kojoj će najviše uživati ljubitelji rocka i povezanih žanrova. Simpatičnog naziva Diskont, emisija u interijeru retro marketa ugošćuje naša kvalitetna glazbena imena, a led je probio riječki sastav Jonathan.

Jonathan su za live u Diskontu odabrali premijerno izvesti svoj posljednji singl „One Minute“, na koju se nadovezala „Pictures“, pjesma koja je po mišljenju banda savršena reprezentacija Jonathana. Svoj nastup završili su  s pjesmom „Coming on Hard“ i još jednom podsjetili zašto dominiraju na regionalnoj indie sceni.

Naime, od pojave na sceni sa singlom „Maggie“ 2013. godine, riječka petorka ne prestaje oduševljavati sve brojniju publiku. Iza njih su 3 LP-a, europska turneja s Editorsima, samostalna američka turneja, niz nastupa na festivalima i rasprodanim koncertima u regiji. Dobitnici su ukupno 4 Rock&Off nagrade: tri u kategoriji “Koncertnog izvođača godine” te jedne u kategoriji “Pjesme godine”.

Dok polako selektiraju materijale za novi album, do kraja godine čeka ih još nekoliko koncerata među kojima je najbliži onaj 16. studenog u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Diskont je nastao u koprodukciji Iskona i Rock&OFF-a, inspiriran sličnim međunarodnim konceptima koji se bave glazbenom promocijom putem digitalnih kanala. Specifičan je po tome da se puno pažnje ulaže u kvalitetu audio zapisa, ali i po samom konceptu te interijeru marketa u kojem su smješteni domaćom glazbom inspirirani proizvodi i akcije.

Novi nastupi u Diskontu objavljivat će se četvrtkom sve do završetka serijala, a dodatni sadržaji te kratki intervjui s izvođačima mogu se pratiti i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i TikTok.

Osim putem digitalnih kanala, Diskont se može pratiti i putem besplatne Rock&Off videoteke na Iskonovim TV platformama. Radi se o prvoj hrvatskoj glazbenoj TV videoteci, koja će se redovito nadopunjavati video playlistama domaćih rock i vezanih izvođača.

„Kako ne sadrži reklame, Rock&Off videoteka je savršena video i audio kulisa za opuštanje, druženje ili rad kod kuće. Počeli smo sa žanrovskim listama koje usput omogućuju otkrivanje nove glazbe, a vrlo skoro pridružit će im se i playliste za chill, vježbanje, koncentraciju i dr. Čini se da se glazba vraća na TV“, poručili su iz Iskona.

„Jako smo sretni što ćemo proširiti Rock&Off platformu, pa smo u ovih šest godina, osim dodjele nagrada, kviza, Kampusa, Skenera, Radija, Rock&Off turneje te Male škole Rock&Off novinarstva, u suradnji s našim partnerom Iskonom kreirali i Diskont. U narednih pola godine objavit ćemo nastupe 26 izvođača iz Diskonta  odnosno gotovo 80 novih videa. Slični koncepti u svijetu postoje već godinama, a mi smo ih preuzeli i modificirali za našu scenu,  zadržavajući visoku kvalitetu audio i video materijala. Vjerujemo da je i ovo način da veliki broj rock&off glazbenika dođu do što šire javnosti što je i krajnji cilj rock&off platforme. Hvala svim izvođačima, autorima, producentima te diskografskim kućama koje su se odazvale za suradnju“, rekli su iz organizacije Rock&Offa.

Diskont – nova epizoda svake srijede navečer na Iskon TV platformama, četvrtkom na YouTube-u.

Diskont TV na Facebooku: https://www.facebook.com/diskonttv.hr 
Diskont TV na Instagramu: https://www.instagram.com/diskonttv 
Diskont TV na TikToku:  https://www.tiktok.com/@diskonttv 

Foto: Filip Kovačević