Tjedni horoskop

Pun Mjesec u apogeju 24. veljače na 5° Djevice označava kraj ciklusa, dostignuta je prekretnica. Iako se apogejski mladi ili puni Mjeseci tehnički govoreći ne nazivaju Super Mjesecima, s astrološke točke gledišta oni to apsolutno jesu!

Privlačenje i guranje Mjesečevih energija i sila vrlo su snažni na bilo koji način tijekom lunacija u apogeju i perigeju! Za stupanj od 5° Djevice kaže se da je ometajući jer ukazuje na kraj poglavlja i početak novog.

Dakle, moguća odvajanja i prekidi zapravo su namijenjeni otvaranju tog novog poglavlja.

Bit će zanimljivo vidjeti što bi se moglo dogoditi oko cijele ove faze punog Mjeseca (nekoliko dana prije punog Mjeseca i posebno nekoliko dana nakon), otprilike do 26. veljače jer su Venera, Mars, Jupiter i Saturn svi oko istih stupnjeva u znaku.

Doista, Venera i Mars zajedno će biti polusekstil Saturn i kvadrat Jupiter, tako da Jupiter i Saturn nužno grade sekstilni aspekt. Venera i Mars su suprotne sile/energije, a isto vrijedi i za Jupiter i Saturn i nije lako predvidjeti kako će aspekti koji sadrži 4 planeta zapravo funkcionirati.

Ovakvi aspekti poznati su po svojoj izazovnoj prirodi, posebno uzrokovanoj vanjskim okruženjem ili vanjskim izazovnim situacijama koje bi trebale pokrenuti ili aktivirati proces učenja, često (podsvjesno) zahtijevajući, potičući da se nešto poduzme.

Ako ste rođeni između 30. i 31. siječnja, 15. ožujka, 30. travnja, 16. lipnja, 2. kolovoza, 17. i 18. rujna, 2. studenog i 16. do 17. prosinca, cijeli posljednji tjedan veljače može biti pun strastvene ljubavi, izvanredne kreativnosti potencijalne i/ili istinski uspješne pothvate (pod uvjetom da natalni Saturn nije u aspektu s vašim natalnim Suncem). Neki od vas mogu pronaći ljubav svog života ili stvoriti remek-djelo bilo koje vrste.

Suprotstavljene energije pomiješane zajedno mogu stvoriti neki kratki spoj, neke sukobe, neslaganja, svađe, pravne probleme, ali druge ishode uopće ne treba isključiti.

Zbog faze punog Mjeseca, trebao bi donijeti svijest i biti jasan i vidljiv za ‘svi da vide’, ‘na otvorenom.’

Venera na 10° Vodenjaka u kvadratu s Jupiterom na 10° Bika tijekom istog razdoblja od 24. do 25. veljače. Ovaj opadajući kvadrat često označava troškove, kupnje i/ili financijske gubitke. Čuvajte se pretjerivanja i prepuštanja uživanju. Također, postoji tendencija da se udovoljava drugima, a vaš pretjerani optimizam može biti malo netočan i stoga nije baš dobrodošao.

Neki od vas bi se mogli suočiti s pravnim problemima, razvodom ili ljubavnim razvodom.

Oko 25. i 26. veljače, astrološke konfiguracije ukazuju, između ostalog, na oluju, nasilje, nesreće, neka brutalna razaranja na bilo koji način.

Mars na 10° Vodenjaka u kvadratu s Jupiterom na 10° Bika oko 27. veljače, slijedeći mundanu astrologiju, nasilna kombinacija, tim više jer kvadrat opada.Ovaj opadajući kvadrat bori se protiv (nekih) zakona tako da su pravna pitanja dio ishoda. Zbog impulzivnosti koju predstavlja Mars, aspekt između ostalog ukazuje na: (financijske) troškove, rasipanje imetka ili novca i/ili materijalne/fizičke gubitke.

Sunce, Merkur i Saturn zajedno se sastaju na 9° Riba oko 28. veljače, što je stupanj koji je vrlo glazbeno usmjeren. Postoje tužne vijesti, koje često uključuju ili su povezane s nekom vrstom rastave. Međutim, ovo može biti i vrlo kreativno razdoblje tijekom kojeg možete dobiti puno umjetničke inspiracije. Neki od vas bi mogli otputovati ili krenuti na putovanje dok drugi žele studirati.

Ne preporučuje se kupnja jer bi artikl(i) mogao biti neispravan, rasprodan ili kasni.

Prateći astrometeorologiju, sada može biti dosta hladno i oblačno, s malo oborine/snijega.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com