Nova serija „Goruća zemlja“ na Doma TV-u

Od subote, 9. ožujka Doma TV donosi novu dramsku seriju „Goruća zemlja“ koja će ispričati nevjerojatne trenutke profesionalnih vatrogasaca i bivših zatvorenika dok zajedno gase masovne i nepredvidljive požare diljem regije te rješavaju zadatke visokog rizika. Bode Donovan, mladić koji je nekada imao obećavajuću budućnost, vjeruje da mu Cal Fire može pružiti drugu priliku, ali kada se vrati u svoj maleni rodni grad Edgewater na sjeveru Kalifornije, prisiljen je suočiti s duhovima svoje prošlosti.

Bode Donovan je mladi osuđenik koji u potrazi za iskupljenjem i skraćenjem zatvorske kazne odlučuje pristupiti nekonvencionalnom programu za gašenje požara. Kada odbiju njegov zahtjev za uvjetnom kaznom, odvjetnik mu predlaže da se dobrovoljno prijavi na Program kampova za očuvanje prirode u Kaliforniji i postane član vatrogasne posade. „The Camp program“ je stvarni program  CAL FIRE-a i Odjela za rehabilitaciju Kalifornije (CDCR), u kojima se osobama s problematičnom prošlošću pruža prilika za novi početak dok pomažu Kalifornijskom odjelu za zaštitu od požara.

Kada je Bode dodijeljen ovom programu u svojem rodnom mjestu, problemi za njega tek počinju. Donovan se prisjeća kako je pet godina ranije ostavio svoj grad i duboko zakopao tajne, te zauvijek ostao obilježen s kriminalnim dosjeom. U glavnim ulogama su i Vince Leone (Billy Burke), vatrogasni zapovjednik u Edgewateru, kojemu je, iako je vodio mnoge bitke protiv požara, najveća borba odnos sa sinom Bodeom. Najveća mu je podrška supruga Sharon Leone (Diane Farr), šefica divizije i majka njegove djece. Glavnu postavu čine i nadzornik zatvorenika Manny Perez (Kevin Alejandro), vješta vatrogaskinja Eve Edwards (Jules Latimer) te Gabriela Perez, Mannyjeva kći i olimpijska atletičarka umorna od sportskog života, koja ima veliku želju postati dio vatrogasne postave.

Dok se ekipa vatrogasaca suočava s ilegalnim aktivnostima, curenjem plina i nezapamćenim požarom izazvanim padom aviona, napetost doseže vrhunac kada se sumnja da je među njima serijski podmetnik požara. U uzbudljivim akcijama spašavanja doći će do ozbiljnih posljedica, a moglo bi biti i izgubljenih života. U svijetu gdje svaka odluka ima svoju težinu, sloboda Bodea visi o niti dok se priprema za sudbonosno saslušanje. Serija, koju su kreirali producenti serije „Uvod u anatomiju“ nadahnuta je Thieriotovim iskustvima iz djetinjstva, u malom kalifornijskom gradu koji je poslužio kao velika inspiracija scenografiji.