Odustat ćete od bacanja stare kozmetike kad saznate kako ju sve možete koristiti

Ponekad se ono što izgleda potpuno beskorisno može koristiti još dugo vremena. Na primjer, krema s mirisom koji vam se ne sviđa. Znate li kako upotrijebiti kozmetiku koja skuplja prašinu na vašim policama? Brightside.me je pronašao načine na koje možete iskoristiti kozmetičke proizvode koje niste mogli, niste htjeli koristiti ili im je istekao rok, ali svejedno ste ih zadržali jer ste na njih potrošili novac. 
Tonik
Mnogi tonici sadrže alkohol koji učinkovito uklanja bakterije. Tonik vam može pomoći ako morate brzo dezinficirati ruke i poslužit će kao odlična alternativa za dezinfekciju ruku. Možete ga koristiti za čišćenje mobilnog telefona ili tipkovnice. Ovi predmeti skupljaju mnogo prljavštine i bakterija i ne smiju se prati vodom, ali proizvodi koji sadrže alkohol su dobri za te svrhe.
Kozmetičko ulje
Možete koristiti kozmetičko ulje za pranje sudopera od nehrđajućeg čelika. Samo stavite kap ulja na komad tkanine i protrljajte površinu, a zatim je obrišite papirnatim ručnikom. Ulje stvara tanki film koji će spriječiti stvaranje mrlja od sapuna.
Prozirni lak za nokte
Prozirni lak za nokte učinit će sjajnima ne samo nokte nego i bilo koju drugu površinu, također može pomoći pri popravljanju sitnih detalja. Kako biste uklonili ogrebotine s poliranog namještaja, stavite malo laka za nokte na oštećeno mjesto. Lak za nokte može vam pomoći i da ne biste izgubili vijke iz okvira od naočala. Pričvrstite ih tankim slojem laka za nokte.
Puder u prahu
Puderi sadrže mineralne soli koje apsorbiraju vlagu. Prije treninga u teretani, stavite malo pudera na mjesta koja se puno znoje, poput pazuha i dlanova. Ovaj će vam trik pomoći da izbjegnete iritaciju. Šampon za suho pranje kose možete zamijeniti puderom. Samo stavite malo pudera na kosu kako bi upio ulje. Nakon toga, iznad umivaonika ili kade isčetkajte kosu.
Sredstva za uklanjanje šminke
Sredstva za uklanjanje šminke ne samo da mogu ukloniti šminku, nego i različite vrste prljavštine. Kako biste uklonili ostatke naljepnica i oznake cijena s bilo koje površine, samo istrljajte mjesto krpom natopljenom sredstvom za uklanjanje šminke.
Odstranjivač laka za nokte

Odstranjivač laka za nokte sadrži aceton koji se može koristiti kao otapalo ili sredstvo za uklanjanje mrlja. Također ima odmašćujući učinak. Ako su vam prsti puni ljepila, stavite aceton. Pričekajte 30 sekundi, a zatim operite ruke toplom vodom i sapunom.

Da biste očistili pločice u kupaonici ili kuhinji, uzmite malo tople vode, dodajte aceton i operite pločice ovom otopinom.

Ako na porculanu ima mrlja, istrljajte ga mekom krpom namočenom u vodi u koju ste dodali sredstvo za skidanje laka za nokte. Ne zaboravite nakon toga oprati porculan kako biste u potpunosti uklonili aceton.

Krema

Kreme sadrže hidratantne sastojke koji kožu čine elastičnom i mekom. Ako imate kremu koju ne volite, pokušajte ju koristiti na kožnim modnim detaljima. Kako biste osvježili izgled svoje omiljene torbe ili cipela, namažite ih kremom i izgledat će kao novi.

Šampon

Svi šamponi sadrže sastojke za omekšavanje i pantenol, tako da su izvrsni za pranje odjeće od osjetljivih tkanina. Donje rublje, odjeća od prirodne vune, svilena odjeća – sve to će trajati mnogo dulje ako deterdžent zamijenite šamponom.

Balzam za usne

Ako se još niste prebacili na prirodnu kozmetiku, tada je vazelin osnovna komponenta ove vrste kozmetike. Vlaži i podmazuje kožu. Možete balzam za usne koristiti ako imate raspucane vrhove kose. Samo ga nanesite na njih i primijetit ćete razliku.

Balzam za usne je također dobar za zaglavljene mehanizme. Možete ga staviti na šarke vrata ili prozora kako biste ih lakše otvorili.

Lak za kosu

Da biste uklonili životinjske dlake s odjeće, možete uzeti ručnik, nanijeti na njega neki lak za kosu i istrljati odjeću. Odjeća će biti čista i imat ćete antistatički učinak kao bonus.

Ako posprejate balone, ostat će dulje vrijeme napuhani i neće privući prašinu.

Piling

Kako biste uklonili zemlju s ruku nakon rada u vrtu, koristite piling.

Crveni ruž

Da biste privremeno sakrili tetovažu, na nju stavite crveni ruž i pustite ga da se osuši. Sljedeći sloj bi trebao biti tekući puder, a zatim lak za kosu. Ovaj trik može izgledati čudno, ali se temelji na principu da će se ruž i podloga međusobno ujednačiti. Ista metoda navodno pali i s tamnim krugovima ispod očiju. Prvo stavite ruž za usne u tankom sloju, a potom korektor.