Fantastični svijet “Crvene zemlje” Joea Abercrombieja

Vorto Palabra s ponosom predstavlja Crvenu zemlju (Red Country, 2012.), samostalni roman iz svijeta Prvoga zakona britanskog autora Joea Abercrombieja.

Kroz fantastični svijet Crvene zemlje prolaze kopači zlata, goniči stoke, divlji urođenici, doseljenici i izvidnici, pa je ovaj roman jedinstveni spoj fantasyja i vesterna. Od prvih stranica čarobni svijet tragedija i spletki čitatelja uvlači u svoje mračne koloplete stradanja i plemenitih pobuda, primoravajući vas da zajedno s njegovim živopisnim junacima strepite, strahujete i volite, putujete i tragate, uz mnogo crnog humora i mrvicu ironije.

Knjiga Crvena zemlja u prijevodu Ivana Zorića dostupna je u knjižarama po cijeni od 159 kn.

Glavna junakinja Shy i njezin očuh Janje kreću na daleki put, preko pustoši i nepreglednih ravnica, do neistraženih predjela i surovih planina. Na putu će otkriti dugo skrivane tajne i upoznati šaroliko društvo prevaranata, plaćenika, nevoljnika i ljudi u potrazi za novim životom. Svatko će od njih na svoj način upoznati vlastitu prošlost i suočiti se s prijetnjom budućnosti.

Bilo jednom u Dalekoj Zemlji… Ona ima prošlost i nada se mirnom životu. A onda joj spale dom i odvedu brata i sestru. Prošlost nenadano izranja i ona se mora suočiti s onim što je bilo i onim što slijedi u osvetničkom pohodu kroz divljinu i bezakonje…

Joe Abercrombie, mladi britanski autor fantasyja, već je stekao golemi broj poklonika svojom trilogijom Prvi zakon. U Crvenoj zemlji ponovno je uspio dočarati bajkoviti i surovi svijet mačeva i osvete, dvoboja i samostrela, srčanih junaka i zloglasnih zlikovaca – te ispričati napetu i dinamičnu priču u kojoj se isprepliću dobro i zlo, ljubav i mržnja, junaštvo i kukavičluk, izdaja i plemenitost.