Radionica vrtlarenja za početnike: Osnove permakulturnog dizajna vrta

U nedjelju, 8. ožujka, od 10 do 14 sati u Joyful Place, edukacijskoj dvorani u sklopu restorana Joyful Kitchen u Radićevoj 9 u Zagrebu, održat će se radionica za vrtlare početnike – Osnove permakulturnog dizajna vrta, u organizaciji Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG).

Radionica će obuhvatiti teme permakulturnog dizajna vrta, određivanja pozicije gredica i promatranja terena, tipova gredica, permakulturnog vrtlarenja te plana uzgoja i planiranja vrta kroz sezonu. Voditelji radionice su Petra Turčić i Kruno Vuljar. Cijena radionice iznosi 150 kn, a prijave su moguće putem online obrasca.

Radionica Osnove permakulturnog dizajna prva je radionica u nizu namijenjena vrtlarima početnicima. U ožujku, travnju i svibnju na Recikliranom imanju u Vukomeriću slijede radionice „Uzgoj povrća iz sjemena i presađivanje presadnica”, „Kako pravilno kompostirati” i „Njega biljaka”, također pod vodstvom Petre Turčić i Kruna Vuljara, dok će Sendy Osmičević u rujnu održati posljednju radionicu iz serije ZMAG-ovih radionica vrtlarenja za početnike – „Sve o sjemenu”.

Petra Turčić i Kruno Vuljar završili su ZMAG-ov 72-satni tečaj permakulture i Akademiju prirodne gradnje. Od tada prakticiraju permakulturu i vode radionice vrtlarenja i predavanja o permakulturi. Ove godine su počeli s intenzivnim uzgojem povrća za prodaju i dostavu na kućni prag po GSR modelu.

Sendy Osmičević je pemakulturistica i okolišna aktivistica. Magistrirala je Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode, završila 72-sati tečaj permakulture i permakulturnu akademiju te odradila stručno osposobljavanje u ZMAG-u. Trenutno u ZMAG-u radi kao voditeljica na projektu Društvena banka sjemena.