GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2021. Godina promjena za Škorpione

Energija Jarca koja je prevladavala u 2020. godini u 2021. neće imati toliko utjecaja na događaje. Jedini planet koji je još u Jarcu je Pluton i zbog toga će tema promjene postojećeg stanja i preispitivanja tradicija i normi i dalje biti aktualna.  Jupiter i Saturn su se preselili u Vodenjaka i sada ćemo više biti usmjereni prema budućnosti.

Želimo promjene, inovacije i spremni smo probati i ono što je nekonvencionalno, neuobičajeno. Više ćemo brinuti što je najbolje za svih, za kolektiv.  

Svi ćemo se složiti da je 2020. bila godina značajnih promjena. Iz temelja nam se promijenio život kakvog smo poznavali, a to je za većinu bilo jako teško. Otvara se novo poglavlje i dobivamo priliku biti promjena koju želimo.  

Energija se značajno mijenja u 2021. godini jer će prevladavati energija elementa zraka, zračnih znakova (Vodenjak, Blizanac, Vaga). Saturn i Jupiter su u prosincu 2020. ušli u Vodenjaka i ostavili Plutona samog u Jarcu. Saturn je tradicionalni vladar Vodenjaka, a suvladar u modernoj astrologiji mu je Uran  koji se još nalazi u Biku. Kao rezultat toga, Saturnova je energija jaka i u 2021., te će doći do određene napetosti između Saturna i Urana.

Zahvaljujući Jupiteru u Vodenjaku, 2021. bit će godina koja daje opravdan razlog za nadu: moći ćemo se slobodnije kretati, raspoloženje će se poboljšati i poslovne će aktivnosti opet krenuti. Kako će se to točno događati, vidjet ćemo. Moramo pričekati. Zbog veze Saturn-Uran, bit će ovo i godina većih društvenih, političkih i ekonomskih izazova i promjena.

Nećemo se više zadržavati na 2020., nego idemo vidjeti kakva će nam biti 2021.


Kako su dva glavna planeta, Saturn i Jupiter, promijenila znakove, počet ćete osjećati pomak u stvarima koje utječu na dom i obitelj. Vaša želja za stvaranjem stabilne baze za dom će rasti. Zbog toga će mnogi od vas prijeći na nešto pouzdanije. Očekuje se rješavanje velikih popravaka kuće. Srećom, ovo je najbolja godina u više od deset godina za vas, da poboljšate mjesto u kojem živite ili pronađete bolji dom. Drugim riječima, možete kupiti nešto bolje ili unajmiti nešto bolje. Uz to, ove će se godine poboljšati vaši obiteljski odnosi. Članovi obitelji bit će velikodušniji jedni prema drugima, a opći će ton biti sretniji i veseliji.

S planetom neograničene ekspanzije, Jupiterom, možda ćete imati rast svoje obitelji rođenjem ili vjenčanjem. Očekujte da će vrijednost vašeg doma dramatično porasti tijekom sljedeće godine. Želja za većim domom bit će jaka. Novac uložen u proširenje vašeg postojećeg doma vratit će se s dobiti u budućnosti, kada budete prodavali.

Početkom godine mogli ste osjetiti da ste izloženi promjenama u svim područjima svog života. Uran, planet iznenađenja, kreće se kroz vama suprotni znak. Ponekad ovaj utjecaj djeluje uznemirujuće, ali čvrsto uzemljenje ili duhovna praksa pomoći će vam da ostanete usredotočeni usred promjenjivih struja. Oslonite se na blisku obitelj i prijatelje ako vam je potrebna podrška i smatrajte ovo vremenom za avanturu. 

Od siječnja do ožujka prioritet neka postane vaš dom. Nekretnine su istaknute sa Saturnom i Jupiterom u Vodenjaku, ali Saturnov utjecaj sugerira da ćete morati prevladati prepreke. Ako imate posla s kućom, provjerite reference za sve dobavljače i radnike i budite strpljivi u bilo kojem započetom projektu. 

Neka ovo bude godina za usklađivanje izazovnih obiteljskih odnosa. Mogli biste otkriti svoja rodoslovlja ili korijene predaka i kao rezultat toga naučiti više o sebi. Možda ćete morati ​​uzeti prostor ili se privremeno odvojiti od obitelji, posebno ako morate riješiti traumu ili obiteljske obrasce. Sredinom veljače, lipnja i prosinca, budite spremni osporiti naslijeđena uvjerenja i imat ćete više slobode općenito. 

U ljubavi očekujte sve samo ne dosadu. Ako ste slobodni, mogli biste imati navalu aktivnosti i brojne izlaske početkom godine dok se Mars kreće kroz vama suprotni znak. Stvari će se uravnotežiti i jedan od tih potencijalnih partnera mogao bi se zadržati. Prije nego što požurite s obvezom, budite spremni uočiti upozorenja. Ako ste u vezi, komunicirajte s partnerom o potrebi za slobodom. Zajedno gradite stabilne financijske i emocionalne strukture, ali možda će vam trebati više osobnog prostora. Možete imati oboje.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com