Godišnji horoskop za Ribe: Nove ljubavi

Ribe mogu imati više sreće i nove prilike do svibnja, zahvaljujući tranzitu Jupitera, jednog od vladajućih planeta Riba. To znači više vjere, samopouzdanja i obnovljenih nada, posebno u području financija od svibnja pa nadalje. Bit će važno zadržati vjeru i povjerenje tijekom cijele godine. Ribe su prirodno mistične i u stalnoj su potrazi za duhovnim razvojem, ali mogu osjetiti neke energetske padove i obeshrabrenje.

Ljubav

S retrogradnom Venerom u Jarcu na početku godine, morat ćete preispitati neke stavove u ljubavi, a posebno u prijateljstvu. Retrogradni Merkur izravno utječe na vaš odnos. Obratite pažnju na mjesec siječanj, svibanj, rujan i prosinac, jer se mogu dogoditi važni pomaci.

Za samce, do ožujka možete računati na svoje prijatelje koji će vam pomoći u emotivnom odnosu, ili tko zna, možda se zbližite s njim/njom? Obratite pažnju na mjesece u kojima je Merkur retrogradan, jer možete analizirati što zapravo tražite u ljubavi i u tom razdoblju se mogu ponovno pojaviti neki ljudi iz prošlosti. Krajem lipnja te u srpnju i kolovozu mogu se ukazati nove prilike u ljubavi.

Za one koji su u vezi, na početku godine procijenite obraćate li pažnju na svoje prijatelje ili ste fokusirani samo na svoj život kao par. Ako živite zajedno, od svibnja bi moglo doći do sukoba kod kuće. Pokušajte ne gušiti jedno drugo, vjerujte si i dajte prostora. Tijekom mjeseci u kojima Merkur ide retrogradno, možda ćete imati neke svađe u vezi. Ovisno o situaciji, važno je razgovarati kako biste se prilagodili. Iskoristite srpanj i kolovoz da se zabavite i obnovite svoju romantiku.

Novac

S Jupiterom u financijskom polju, između svibnja i listopada možete imati dobre financijske prilike. Iskoristite ih, ali nemojte trošiti previše. Na poslu su lipanj i kolovoz povoljni mjeseci za traženje novih prilika i priznanje.

Ako tražite posao, iskoristite početak godine za osnivanje rezervnog fonda. Od svibnja nadalje može doći do neke financijske dobiti, bilo od ulaganja, prodaje ili neke prilike za posao.

Za one koji rade ili studiraju, možete imati povećanje zarade od svibnja do listopada. U lipnju i kolovozu može doći do priznanja i mogućnosti povišice. Za studiranje će ove godine biti povoljno.

Sreća i dobrobit

Jupiter u Ribama će donijeti više vjere, samopouzdanja i obnovu nade. Pokušajte se opustiti, jer od svibnja možete imati veliki pritisak kod kuće i u obitelji. Ulazak Sunca u Ribe 18. veljače obnavlja vašu energiju, a Mladi Mjesec 2. ožujka donosi emocionalnu sigurnost i ohrabrenje.