Izbjegnite nepovoljne datume za vjenčanje u 2023.

Horoskop braka je najčešće posljedica kompatibilnosti osobnih horoskopa budućih supružnika i njegova uloga ne bi trebala biti pretjerana, jer povoljan datum braka ne može prevagnuti ako supružnici nisu kompatibilni po natalnim horoskopima.  Horoskop braka pokazuje položaj planeta u vrijeme sklapanja braka, što najviše utječe samo na uvjete pod kojima se brak odvija. Čak i u slučaju da je odabran najpovoljniji datum za “registraciju” braka, sama ceremonija braka i proslava mogu proći bez problema, ali u slučaju loše kompatibilnosti natalnih karti samih supružnika, njihov se brak može raspasti za šest mjeseci.

Međutim, s tradicionalnog i astrološkog stajališta, kada se odabere povoljan datum za brak, uputno je slijediti neka opća prihvaćena pravila, tradicije, jer postoje određena razdoblja tijekom kojih ulazak u brak nije preporučljiv.

Kod odabira povoljnih datuma za ulazak u brak bilo bi vrijedno izuzeti dva razdoblja vezana uz religiju koja su neprikladna. U godin i pred nama to su:

Od 22. veljače 2023. do 8. travnja 2023. bit će korizmeno razdoblje (9. travnja 2023. Uskrs).

Od 3. prosinca 2023. do 24. prosinca 2023. Došašće (25. prosinca, Božić).

Pomrčine

Razdoblja bliska pomrčinama, kao i razdoblja između dvije pomrčine, koja se nazivaju “hodnik između pomrčina”, bit će nepovoljna za sklapanje braka i tada se ne preporučuje planirati tako važan životni korak. Treba izbjegavati barem  tri dana prije i tri dana nakon pomrčine (bilo bi najbolje izbjegavati vremenski interval nakon 10 dana, ili čak dva tjedna prije i poslije datuma pomrčine). Utjecaj pomrčina ograničava slobodnu volju i jača utjecaj sudbine, dosta je nepovoljan period kada se ne smije griješiti, jer se greške kasnije teže mogu ispraviti. Ako se u takvom periodu blizu pomrčina ipak odluči na brak, onda s tradicionalnog astrološkog gledišta postoji opasnost da u tom slučaju ne bi bilo mogućnosti kontroliranja bračnog života, jer bi to moglo ovisiti o utjecaju, programu koji stvaraju pomrčine.

Potpuna pomrčina Sunca dogodit će se 20. travnja 2023. u 6.12 na 29. stupnju Ovna.

Pomrčina Mjeseca u polusjeni dogodit će se 5. svibnja 2023. u 19.33 na 14. stupnju znaka Škorpiona.

Prstenasta pomrčina Sunca dogodit će se 14. listopada 2023. u 19.54 na 21. stupnju znaka Vage.

Djelomična pomrčina Mjeseca dogodit će se 28. listopada 2023., u 22.23 sati, na 5. stupnju znaka Bika.

Merkur

Razdoblja kada se Merkur kreće unatrag u odnosu na promatrača na Zemlji (kada je u retro fazi) smatraju se nepovoljnima za sklapanje braka. Iako retrogradno kretanje Merkura nije prepreka samom braku, ovakav položaj planeta može pokvariti slavlje raznim nesporazumima, kašnjenjima, kvarovima, izvanrednim situacijama. S druge strane, u razdoblju kada se Merkur kreće sporo, nije pogodno započinjati nešto novo, nije povoljno sklapati ugovore, potpisivati važne dokumente, stoga će biti nepovoljno vrijeme za odgovoran korak u životu kao što je brak. U 2023. godini Merkur će se kretati retrogradno u sljedećim razdobljima :

29.12.2022. – 18.1.2023.

21.4.2023. – 14.5.2023.

23.8.2023. – 15.9.2023.

13.12.2023. – 1.1.2024.

Venera

Nepovoljna razdoblja za sklapanje braka, kada Venera, koja se smatra planetom ljubavi, prolazi kroz znakove Ovna, Djevice i Škorpiona, u kojima je njen položaj slab, dok su za Veneru povoljni znakovi Bik, Vaga i Ribe, budući da položaj Venere u njima jača, može u potpunosti izraziti svoje pozitivne prirodne kvalitete. U 2023. godini Venera će u sljedećim razdobljima tranzitirati u nepovoljnim znakovima.

Od 20.2.2023. – 17.3.2023. Venera će proći kroz znak Ovna.

Od 9.10.2023. – 8.11.2023. Venera će proći kroz znak Djevice.

Od 4.12.2023. – 29.12.2023. Venera će proći kroz znak Škorpiona.

Također nepovoljno za sklapanje braka je razdoblje kada se Venera kreće unatrag u odnosu na promatrača na Zemlji (kada je u retro fazi), te u razdoblju od 22.7.2023. do 3.9.2023. Venera će biti u retro fazi (preći će preko znaka Lava).

Mars

U razdoblju od 1.1.2023. godine do 12.1.2023. Mars će se kretati unatrag u odnosu na promatrača na Zemlji. Iako razdoblje retrogradnog Marsa nije prepreka za sklapanje braka, u takvom razdoblju ljutnja i razdražljivost, koja je usmjerena na sebe ili na ljude oko sebe, pa su moguće rasprave oko sitnica, nesuglasice koje mogu pokvariti slavlje. Tijekom retro faze Marsa karakteristična je pasivnost i apatija, svi procesi se usporavaju, a moguća su i depresivna raspoloženja. Nije preporučljivo planirati sklapanje braka u takvom razdoblju, jer to može postati uzrok bijesa, svađa, agresije i moguće prijetnje razvodom.

Mjesec

Utjecaj Mjeseca važan je za raspoloženje tijekom ceremonije sklapanja braka i cjelokupnog slavlja, pa bi bilo povoljno kada bi Mjesec bio u znakovima zodijaka gdje je njegov položaj jak i može u potpunosti iskazati svoje kvalitete, tj. znakovi Bik i Rak, koji su povoljni za obiteljski život i partnerstvo. Kada je utjecaj Mjeseca povoljan, gosti koji sudjeluju u proslavi rado komuniciraju međusobno, ali treba izbjegavati one dane kada je Mjesec u znaku Škorpiona jer on potiče napetosti, stres, promjenjiva raspoloženja u komunikaciji, emocionalne fluktuacije, ili pak u znaku Jarca, što može potaknuti previše suzdržane emocije. Bilo bi povoljnije da je u trenutku sklapanja braka bila rastuća Mjesečeva faza, te da Mjesec nije u položaju koji se zove “prazan hod Mjeseca”, jer je to prazno vrijeme, nepovoljno za započinjanje bilo kakvih važnih poslova.

Nakon pregleda 2023. godine, isključujući sva gore navedena nepovoljna razdoblja za sklapanje braka, te uzimajući u obzir opću astrološku pozadinu koju formiraju planeti, bit će vrlo malo povoljnih dana zasklapanje braka u idućoj godini. O konkretnim datumima više u idućem članku.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com