Ako nemate ideju što darivati, mi imamo

Moraju li naši muškarci baš u svakoj prilici, bili rođendani ili nove godine, dobivati na dar pjenu za brijanje i balzam u setu? Opet marama ili čarape, tople kakve druge, za sve žene s kojima smo u srodstvu, a starije su od nas? Ako će prijateljice dobiti bocu kakvog dobrog vina, neku posebnu kavu ili čaj kojeg još nisu kušale, nećemo prigovarati. Neka je takvih poklona čim više. Može i neko posebno slatko. Je, pogodili ste, crni se petak bliži pa vrijeme provodimo upecani u mrežu (onu world wide web) i motrimo sniženja. Pomalo peglamo kartice, noću jer danju se skupilo obaveza. Gdje su ona vremena kad su dani trajali do u beskonačnost? Dakle, evo nekoliko prijedloga kako se spasiti ako nemate ideja ni sad ni inače ili ih vam je baš ove godine ponestalo. Dogodi se i to.

Grlice prijateljstva

Ako ste gledali film “Sam u kući 2” onda znate o čemu se radi kad se radi o “grlicama prijateljstva”, božićnom ukrasu koji je predivan dar za prijatelje, članove obitelji i osobe koje su vam drage.

Ove grlice brenda “Okončat ću te” već godinama lete po cijelom svijetu, a sada je vrijeme da dolete i do nekoga vama bitnog, nekog posebnog tko voli poklone s porukom, čak i ako nakon svih godina svog života više nije obožavatelj serijala “Sam u kući”.

Hrvatske tragedije

Izdavačka kuća Alfa već nas je nekoliko puta do sada iznenadila svojom vrckavošću. Najnovija vrckavost stiže nam u obliku zidnog kalendara „Hrvatske tragedije” za 2023. godinu. Po cijeni od 69 kuna nabaviti se može na njihovoj web stranici.

Alfin kalendar
Pa, pa Horacije!

Ne znamo kako vi, ali mi se još sjećamo kako nas je Pickbox u vrijeme lockdowna podržao da preživimo ustupajući za gledanje svoje sadržaje besplatno i tad smo obećali – pamti pa vrati. Cijena mjesečnog paketa je 29 kn, bez ugovorne obveze, serije i filmove možete gledati na dva uređaja istovremeno, dok godišnji paketić košta 300 kn (također bez ugovorne obveze, ali na četiri uređaja istovremeno) i, složit ćete se, to je također jedan od finih poklona pogotovo za ljubitelje skandinavskih krimića jer – od 1. prosinca ponajbolje od popularnog streaming servisa Viaplay stiže na Pickbox. Nove skandi noir serije, drama, povijesni dokumentarci, romantike napretek što uz već ponuđene krimi i ljubavne sadržaje (ono kad nađu sladunjava pisma na tavanu pa krenu otkrivati neku tajnu) čini odličan izbor kako za neke vaše prijateljice kojima je Horacija već dosta, tako i za neke vaše tete, koje će se veseliti da ne moraju samo po turskima udarati. 

Fensi šmensi torbice

GREI torbice za duhan postale su suvenir Muzeja grada Rijeke, što nije neobično znate li da je u Rijeci od 1851. do 1948. djelovala Tvornica duhana (Tabakera), koja je bila smještena u zgradi gdje se danas nalazi Muzej grada Rijeke. Torbice za duhan s motivima vezanim uz muzej i grad Rijeku možete pronaći u samom muzeju, a nećete pogriješiti niti s nekim drugim poklonom iz GREI asortimana. Savršeno za osobe koje cijene stil i originalnost.

Uuu, fino vino

Volite li slatka, bilo bijela, bilo crna vina, odlična su ona austrijskog proizvođača Krachera. Predikatna vina dolaze u manjim bočicama, a do sada smo ih nabavljali izravno iz slavne vinarije ili Wein & Co webshopa, što znači da na cijenu ovih nešto skupljih vina treba dodati i 29,90 eura koliko košta dostava u Hrvatsku. Veseli nas stoga što se mogu nabaviti i u Vivata, koji ima baš baš finu ponudu domaćih i stranih vina u kojima volimo uživati i uvijek rado isprobamo pokoje novo. Kracherov bijeli spatlese novitet je u ovoj vinariji, manje je sladak pa bi se uz kakav desert mogao dopasti i onima koji ne vole jako slatka vina. Javite ako ste nas pretekli, mi smo ih od šest isprobali četiri.