HOROSKOP ZA PONEDJELJAK, 1. SVIBNJA Kreće retrogradni Pluton

Danas se Pluton okreće retrogradno na 0. stupnju Vodenjaka. Pluton je retrogradan svake godine više od pet mjeseci. U 2023. Pluton je retrogradan od 1. svibnja do 10. listopada. Ova promjena smjera obično uzrokuje početnu zbunjenost, težinu i povećanje problema.

Pod bilo kojim Plutonovim tranzitom osjećamo pritisak da se oslobodimo svega starog, zastarjelog u našim životima.

Ovo je pravo je vrijeme za istraživanje vlastite duše kako bismo utvrdili što točno trebamo ili ne trebamo raditi. Budući da retrogradni Pluton daje intenzivnu snagu za istraživanje, trebali bismo iskoristiti ovo vrijeme da procijenimo koji nam se obrasci u životu ponavljaju da se osjećamo van kontrole, gdje i zašto kontinuirano odričemo svoju moć, i pod kojim okolnostima reagiramo tako obrambeno da izazivamo napade drugih. Pluton retrogradan označava vrijeme u kojem bismo trebali nastojati steći veću kontrolu nad našim osobnim životom. Kad je Pluton direktan to je bolje vrijeme za stjecanje kontrole nad profesionalnim i financijskim područjima.

Osobe s natalnim retrogradnim Plutonom imaju ogromnu sposobnost prevladavanja teških bolesti koje bi inače mogle uzrokovati trajni invaliditet. Zapamtite, retrogradno kretanje je uvijek usmjereno prema unutarnjoj aktivnosti poput psihe ili psihološkog obrasca koji utječu na fizičko tijelo. Direktno kretanje, s druge strane, usmjereno je prema vanjskim okolnostima.

Plutonovo mijenjanje smjera često se podudaraju s potresima i vjerojatnošću događaja koji uzrokuju mnoge smrti jer Pluton predstavlja koncept smrti/ponovnog rođenja i intenzivne i duboke transformacije, preokrete.

Ako ste Škorpion ili imate Škorpiona na ascendentu (podznaku), dublje ćete osjetiti njegovu poziciju i možda se nećete osjećati  dobro.

Inferiorna konjunkcija Sunca i Merkura događa se ove večeri, označavajući sredinu faze retrogradnog Merkura. Dobivamo jedinstveni prozor u prošlost koji bi mogao utjecati na našu budućnost. To je kritično vrijeme za nove ideje, iako su one vrlo nove i sirove u ovoj fazi “rađanja”.

U ovo vrijeme se događa buđenje dok se oslobađamo starih obrazaca i počinjemo iznova. Dobro je vrijeme za obradu nedavnih događaja i ideja te za početak gledanja na probleme iz nove perspektive i razumijevanja, uglavnom vezanih uz financije, sigurnost i udobnost. Značajne nove ideje rađaju se u ovo vrijeme i vjerojatno će imati dugotrajnu snagu ili značaj u budućnosti. Ono što sada kažemo ili napišemo ima veći utjecaj nego inače.

Ipak, možda nemamo sve činjenice potrebne da bismo došli do čvrstog zaključka, pa ćemo kasnije možda morati revidirati planove ili odluke. Budući da se pomrčina Mjeseca događa za samo četiri dana, posebno smo u neznanju po pitanju toga.

Možda ćete primijetiti da stvari ne idu onako kako biste željeli.

Mjesec provodi dan u analitičnoj Djevici.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Posjetite moju web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

 

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com