HOROSKOP ZA SUBOTU, 3. LIPNJA Pun Mjesec u Strijelcu

Pun Mjesec imamo sutra, u ranim jutarnjim satima u 5.41, ali ipak njegovo djelovanje je puno jače dan ranije.

Pun Mjesec se događa kada Sunce u Blizancima formira opoziciju s Mjesecom u Strijelcu. Pun Mjesec je vrijeme kulminacije i obećanje ispunjenja onoga što je započeto na mladom Mjesecu. To je emocionalno vrijeme – vrijeme romantike, oplodnje i veza.

Postajemo svjesniji onoga što je nedostajalo u našim životima, posebno u vezi s učenjem, pustolovinom, živahnim životom, komunikacijom, dijeljenjem i putovanjem na posao.

Polaritet Blizanci-Strijelac je mentalna os, gdje Blizanci predstavljaju “niži um”, a Strijelac predstavlja “viši um”. Sunce u znaku Blizanaca potiče nas na logično razmišljanje, dok nas Mjesec u znaku Strijelca nagovara na intuiciju i razmišljanje na širi način. Strijelac simbolizira potragu za smislom i idejama koje se šire na “ovdje i sada”. Blizanci se prilično dobro osjećaju u svom neposrednom okruženju ili susjedstvu, dok nas Strijelac potiče da izađemo izvan njega.

Zanemarivanje bilo kojeg kraja osi sigurno će nam se obiti o glavu. Idealno bi bilo pronaći ravnotežu između dviju energija, a na to nas poziva pun Mjesec.

Ovaj pun Mjesec govori o komunikaciji, stavu i osjećaju za avanturu. Nešto se gradilo u nama i sada je vrijeme kada energija svemira pošteno traži da je ispustimo. Tijekom sljedeća dva tjedna otkrit ćemo što to znači za nas. Za sada ne možemo sjediti na svojim osjećajima – moramo ih izraziti.

Lunacija osvjetljava ovaj sukob između logike i intuicije/vjere. S punim i svijetlim Mjesecom na nebu dolazi do simboličnog “osvjetljenja” u našim životima. Međutim, ti novi osjećaji i otkrića su emocionalni, budući da postoji osjećaj da emocije izbijaju u našu svijest. Vrijeme je da se izrazimo i da stvari izbacimo iz naših sustava. Naravno, možda bismo željeli malo paziti dok to radimo, znajući da je ono što izlazi iz nas svježe, nepročišćeno i još uvijek ne osobito racionalno.

Humor i ekspanzivna vizija pomažu nam da vidimo najbolje u čak i najizazovnijim situacijama.

Ova se Mjesečeva faza događa na 13 stupnjeva i 18 minuta Strijelca, nasuprot Suncu na 13 stupnjeva i 18 minuta Blizanaca, što utječe na ljude rođene s osobnim planetima i točkama na 9 do 17 stupnjeva promjenjivih znakova (Blizanci, Djevica, Strijelac , i Ribe) najznačajnije.

Prazan hod Mjeseca imamo od 2.50 do 7.03 nakon čega će Mjesec ući u Strijelca.

Posjetite moju web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com