Knjiga za plažu: “U sjeni vinove loze” Julianne MacLean

Saznavši da joj je otac kojeg nikada nije upoznala ostavio vinariju u Toskani, mlada žena kreće na uzbudljivo putovanje kroz prostor i sjećanja na kojem će otkriti brojne tajne, kako tragične, tako i romantične. S pričom koja isprepliće ljubav, obiteljske tajne i iskupljenje, roman „U sjeni vinove loze“ autorice Julianne MacLean obećava da će biti zadivljujući dodatak MacLeanovom izvanrednom opusu.

Fiona dobro zna kako čuvati tajnu: spoznaju da je rođena iz majčine afere već godinama krije pred svojim navodnim ocem, kojega bi istina zacijelo ubila. No jednoga dana stiže neočekivana vijest: Fionin je pravi otac preminuo, ostavivši joj svoju vinariju u Italiji. Putovanje u srce Toskane, gdje je čekaju bijesni polubrat i polusestra, odlučni u namjeri da ospore oporuku, postaje putovanje kroz labirint obiteljskih tajni i potraga za istinom o tome što se dogodilo onog sudbonosnog talijanskog ljeta kada su se upoznali njezini roditelji. Roman „U sjeni vinove loze“ dobio je hvalospjeve kritičara i višestruka priznanja. Svojom izvrsnom mješavinom romantike, neizvjesnosti i bogato nacrtanih likova, oduševio je čitatelje.

Julianne MacLean autorica je više od četrdeset romana, uključujući seriju Boja neba. Voli putovati i živjela je na Novom Zelandu, u Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu. „U sjeni vinove loze“ prvi je njezin roman objavljen na hrvatskom jeziku u prijevodu Vesne Valenčić.

Probudite sva svoja osjetila i otkrijete čari Italije. Osjetite sladak okus grožđa, opojan miris cvijeća, tople zrake sunca i zvuk vjetra koji povija grane čempresa… Upravo tako čitatelji opisuju roman „U sjeni vinove loze“ autorice Julianne MacLean.

Uz izvanrednu karijeru koja traje više od desetljeća, MacLean je autorica brojnih bestselera, od kojih je svaki ostavio neizbrisiv trag u srcima čitatelja. Njezina prethodna djela, kao što su The Color of Heaven i The Lake Trilogy, stekla su široko priznanje i vjerno čitateljstvo, etablirajući MacLean kao majstorsku pripovjedačicu s nenadmašnom sposobnošću ispletanja uvjerljivih priča.


Ova topla priča o ljubavi i gubitku, čežnji i izdaji, smještena među vinovim lozama u Toskani nudi savršen bijeg u teškim vremenima. – Rhys Bowen, autorica hitova Dječak iz Toskane i Skice iz Venecije

U sjeni vinove loze Julianne MacLean emocionalna je priča o ljubavi, obitelji i oprostu koja će vam slomiti srce i ispuniti vas nadom. – Rochelle B. Weinstein, autorica bestselera lista USA Today

Introspektivna priča, koja nudi bijeg od stvarnosti, o isprepletenim obiteljskim tajnama i posljedicama naših odabira, smještena u zanosnu toskansku vinariju, u vama će pobuditi želju za čašom chiantija i razmišljanja o putovima kojima niste putovali. Čin-čin! – Kristin Harmel, autorica uspješnice Knjiga izgubljenih imena