Napravite mu serum za njegu brade koji će obožavati

Cijeli je spektar hladno prešanih biljnih ulja koja se koriste u njezi brade i brkova. To su ulja koja se dobro upijaju, djeluju antioksidativno, regenerativno i hranjivo. Neka od njih su vrlo skupa i rijetka, no ne mora to biti nužno. Primjer je uljni serum za njegu brade od 30 mililitara koji sadrži:

7 ml ulja lješnjaka

7 ml ulja pamuka

4 ml ulja argana

4 ml ulja jojobe

12 kapi eteričnog ulja cedra

6 kapi eteričnog ulja ylang-ylang

6 kapi eteričnog ulja slatke naranče

4 kapi eteričnog ulja vetiver

3 kapi vitamina E.

Kombinacija hladno prešanih i  brzo upijajućih ulja, nešto „težeg“ argana koji je klasik u njezi kose i jojobe, koja je sastavom zapravo vosak s dodatkom eteričnih ulja, poštuju muški princip. Ugodan miris zadržava se na bradi poput parfema.

Koristi se tako da se na dlan nakapa 5-6 kapi uljne mješavine, blago ju se zagrije rukama i onda nanese na bradu u svim smjerovima, savjetuje Meri Popović, fitoaromaterapeutkinja koja je osmislila recept.

Na tržištu već postoje cijele kozmetičke linije za njegu brade i brkova, a nisu više niti hidratantne kreme za njegu muške kože rijetkost. U sklopu radionica napredne prirodne kozmetike u riječkom Etericu organiziraju se i radionice posvećene njezi muške kože.

Upravo sada otvorene su prijave za upis u edukaciju Samostalna izrada prirodne kozmetike koja će početi sredinom rujna u toj udruzi. Edukaciju je moguće pohađati i on-line. Prijave se primaju do 15. rujna ili do popunjenja predviđenih mjesta.  Cilj edukacije je da nakon 7 modula (9 radionica) polaznici budu osposobljeni za samostalnu izradu svih prirodnih pripravaka za njegu kože i kose – emulzija, krema i seruma za sve tipove i stanja kože, melema, balzama, gelova, mlijeka, maski, sapuna, aromaterapijskih soli i kuglica, pasti za zube, šampona, regeneratora i maski za kosu, pakunga za razna stanja vlasišta. U praktičnom smislu to znači da će svu kozmetiku znati izraditi sami.