Redimirove opsesije, reciklirani jastuci i ostale pokućarije

Redimira smo upoznali prije otprilike pola godine, tako nekako.  Duša je to od obrta za izradu recikliranih predmeta za kućanstvo koji, kako to i sam njegov naziv kaže, propagira red i mir, a cilj mu je životni prostor učiniti što etičnijim, osobnijim i praktičnijim.

U Redimir komade ulaze džins, kravate, vintage marame, samt, džemperi, ostaci od šivaonica, rekli bismo – kajgod. Bitno da potiče na akciju.

Asortiman se sastoji od
tekstilnih slika, zavjesa za zamračivanje i onih običnih zavjesa kojima svjetlost ne smeta, jastuka, prekrivača, tepiha, podmetača.
Redimir jastuci i ostale pokućarije, reciklirane stvarčice za po kući, mogu se vidjeti u Zadru, u Galeriji Liliput u Varoškoj 5, baš kao i na njegovom Facebooku i Instagramu.

Odlika Redimira je i multifunkcionalnost: 
tekstilne slike se pretvaraju u jastučiće, zavjese u prekrivače.

Zavjese, prekrivači i tepisi šivaju se po mjeri, dimenzije su, dakle, stvar  dogovora jer Redimir je sklon dogovarati se. Moguća je i pogodba o izradi personaliziranih komada, od naručiteljeve odjeće ili drugih tekstilnih memorabilija.

Redimir voli buckastu jastučad od koječega više od svega. Ali mile su mu i zavjese za butike, zidni tekstilni kolaži za slastičarnice, restorane, sexy šopove i druge tematske prostore.

Ne preza Redimir ni pred čime kad se radi o ispunjenju njegove težnje – minimalna stopa otpada.

Jer reciklirati se mora. Redimir još voli iskorištavanje krpica do kraja, i zato je zahvalan lokalnim šivaćim subjektima (Design by Roza i KEŠIDOV) na ostacima od krojenja.

Mio si nam, Redimire.

Jer reciklirati se mora.