Venera 13. svibnja kreće retrogradno. Što to znači za ljubavne veze i financije?

Dobro zavežite pojas i pripremite se za ludu vožnju kroz područje ljubavi i financija!

Prije nego krenemo o samoj retrogradnoj Veneri moramo se sjetiti osnova o retrogradnosti same Venere. 

Ono što je fascinantno  u pričama o retrogradnoj Veneri je ta njezina ranjivost i iskrenost koju budi u nama i izvlači na površinu ono najbolje za nas. Bitno je zapamtiti da ona u tom retrogradnom hodu izvlači na površinu sve naše potisnute osjećaje. 

Venera, planet ljubavi, ljepote i financijske sigurnosti  kreće retrogradno od 13. svibnja do 25. lipnja ove godine. Održavanje sklada u tim područjima neće biti lako.  Neodlučnost će vladati u pitanjima srca i financija sve do 25 lipnja.

Venera je retrogradna otprilike jednom u godinu i pol i to oko 40 dana. To je vrijeme kada ćemo preispitati i riješiti probleme odnosa, uključujući i financije i to sve što se tiče prošlosti.  Ovo će biti revizija prošlih situacija i priče iz lipnja 2012. kada je ona zadnji put bila retrogradna u Blizancima. 


Venera kreće retrogradno od 13. svibnja, 21. stupanj Blizanca.
Direktna će biti  25. lipnja, kada će doći do 5. stupnja Blizanca.

Preispitivanje o našim odnosima bit će glavna tema ovog razdoblja. Što to znači? Ako ste u vezi, to može značiti neke promjene. Možda će za vaš odnos biti potrebno više strpljenja, više pažnje, dati mu na važnosti. Ako niste u vezi, ovo je vrijeme kako biste se pripremili za sljedeći odnos tako što ćete objasniti svoje potrebe i ono što imate za ponuditi. I nemojte se iznenaditi ako se pojavi netko s kim ste bili prije ohoho godina i želi ponovno u emotivnu vezu s vama. To bi se moglo nazvati rješavanje karmičkih veza. Završite tu vezu iz prošlosti i krenite naprijed u bolji i kvalitetniji odnos. Da je valjao, trajalo bi 😊

U ovom razdoblju odnosi svih vrsta bit će pod pritiskom, posebno osobni odnosi. Sukobi će postati nepodnošljivi, zato jer će vam retro Venera dati test da shvatite što doista cijenite u vezi. Prava vrijednost ljudi i stvari bit će stavljena pod povećalo. Sva nesavršenstva postat će lako vidljiva. Ono što ste prije smatrali slatkim i simpatičnim, sad vam može biti nepodnošljivo. 

Otići ili ostati?

Ako postanete ljubomorni, pretjerano zahtjevni ili previše osjetljivi, možete dovesti odnos do prekida. Što god vaši voljeni radili, to za vas neće biti dovoljno da zadovolji vaše nezasitne emocionalne potrebe. 

Ako izjavite da prekidate odnos s njim /njom, kasnije kada Venera krene direktno ćete plakati i poželjeti opet biti s tom osobom.  Pokrenete li sada razvod, to će  se u budućnosti jako osjetiti na vašim financijama, razmislite i pričekajte. Nije vrijeme za razvod, niti za novčane nagodbe, osim ako ne želite ostati bez ičega.

Ovo je jedno od najlošijih razdoblja za vjenčanje. Oni koji se ožene dok je retrogradna Venera najčešće se i rastave.

ASTROLOGIJA: POVOLJNI DANI ZA SKLAPANJE BRAKA U 2020. GODINI

Oni koji započnu emotivnu vezu dok je retrogradna Venera, moraju imati na umu  kada krene direktno da će ta iskra nestati  jednako brzo kako se i pojavila.  

Međutim, ovo je povoljno vrijeme da se čujete s bivšim ljubavnikom ili dečkom.  Romantični osjećaji i povećana sentimentalnost mogu rasplamsati plamen strasti.  U najmanju ruku, vidjet ćete prave slabosti onog što je bilo i zašto ste prekinuli ili niste zajedno. Ako ste i dalje u iluziji o vezi iz prošlosti, sad možete prerezati i zadnju nit koja vas veže s tom osobom. Oslobođeni, napokon možete krenuti prema novoj ljubavi, bez straha i zadržavanja na uspomenama i prošlosti.

Što se tiče financija, ako želite ponovno pregovarati o hipoteci, kreditu, zajmu ili ugovoru, krenite dok je retrogradna Venera. Dobit ćete najbolju ponudu i biti ćete zadovoljni.

Kupovina luksuznih predmeta

Što se tiče žalbi i suda, sad nije vrijeme da vi podnosite žalbu. Sudski slučajevi koji uključuju sporove ili nagodbe, koji su započeli prije retrogradne Venere, mogu donijeti pad ili gubitak. Teško da će moći doći do sporazuma ili bilo kakvih pregovora o uvjetima. Sve to odgodite dok Venera ne krene direktno.

Financijsko tržište će pokazati promjenjivost u ovom razdoblju. Posebno one dionice koje se odnose na cijene šećera, kozmetike, a i bakra bit će pogrešne ili nerealne. 

Budući da je Venera planet ljepote, izbjegavajte sve kozmetičke operacije, jer kad Venera krene direktno  bit ćete razočarani  zbog ishoda  ili može doći do komplikacija. Pričekajte s promjenom stila i bojom kose.

Bilo kakve odluke o kupnji luksuznih stvari ili dizajna interijera  dok je retrogradna Venera nije dobro donositi. Zapamtite, ono što vas privlači dok je retrogradna Venera, kad ona krene direktno vas može odbiti. Kupovina povezana s namještajem, odjećom i nakitom  može donijeti uzbuđenje i ispunjenje, ali kad Venera krene direktno donijeti i razočarenje.


Online radionica “Retrogradna Venera i njezini ciklusi” bit će održana u ponedjeljak, 18. svibnja od 19 do 20.30 sati preko platforme Zoom. Osim što ćemo pogledati kako će na pojedine znakove utjecati ova retrogradna Venera, još ćemo se pozabaviti i ciklusima same Venere. Saznat ćemo kakav utjecaj ima na nas ako imamo jutarnju Veneru, a kakav utjecaj ima ako imamo večernju Veneru. Imate li Veneru Lucifer ili Veneru Hespera?

Online radionica: Retrogradna, jutarnja i večernja Venera

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com